Kategoriler
Genel

Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?

Petek temizliğinde tesisatın içi kadar dışı da önemlidir…
Kaliteli ısınmanın püf noktası kalorifer peteği nasıl temizlenir? Radyatörlerde biriken pastan nasıl kurtulunulur? İşte kalorifer temizlemenin püf noktaları.
Eylül ayının gelmesiyle kış kendisini iyice hissettirmeye başlar. Soğuk bir kış gününde kaloriferlerin doğru düzgün yanmaması ise büyük bir sorundur! Bu sorunla karşılaşmamak için düzenli olarak kalorifer peteklerini temizlemek önemlidir.
Öncelikle kalorifer peteğinizin çevresindeki kaba pislikleri toplayarak işe başlamalısınız. Kaba pislikten sonra elektrik süpürgesini alın ve peteğinizin ulaşabildiğiniz tüm noktalarını iyice temizleyin. Fakat peteğin tamamına elektrik süpürgesiyle ulaşmanız mümkün değildir, o nedenle böyle bir çabaya girip kendinizi yormayın.
Ardından…
Küçük bir kovaya ılık su doldurun ve içine temizlik malzemesini ekleyin. Genellikle çok güçlü bir temizlik maddesine gerek yoktur, bu yüzden basit bir sıvı sabun bile iş görecektir, gereksiz kimyasallardan kaçınmanızda her zaman için yarar vardır. İyice köpürttüğünüz ılık suya batıracağınız temiz bir bezin suyunu iyice sıktıktan sonra peteklerinizin dış yüzeyini temizleyebilirsiniz. Bu iş biraz vaktinizi alabilir. Acele ederseniz petek yüzeylerinde renk farklılıklarından kaynaklanan dalgalanmalar olabilir. Bu arada nemli bezle sildiğiniz petekleri sonrasında kuru bir bezle kurulamayı da ihmal etmeyin. Son olarak peteğinizin arkasında kalan duvarı tekrar elden geçirebilir, görünür bir kir varsa yine bezli sopa marifetiyle bu alanı temizleyebilirsiniz.
Paslanan petekleri nasıl temizlemelisiniz?Kalorifer petekleri içinde su dolaştığı için zamanla paslanma ve kir birikmesi gibi sorunlar çıkarabilirler. Bu durumda peteğin içinde dolaşan suyun tahliyesi gerekir. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsanız, öncelikle peteğinizin çevresini eski havlu ve bezlerle kaplayın. Böylece su akışı ihtimaline karşı hazırlıklı olmuş olursunuz. Peteğinizin iki tarafındaki vanaların kapalı olduğundan emin olun. Isı vanası elle kapatılabilir ancak plastik kapaklı olan ikinci vana için bir anahtar kullanmanız gerekebilir. Vanaları kaç kez çevirerek kapattığınızı unutmayın, açarken aynı işlemi tersine çevireceksiniz. Isı vanasını peteğe bağlayan civataları açın ve sonrasında anahtarla su çıkış vanasını açın. Bu aşamada çıkacak suya hazırlıksız yakalanmayın. Bundan sonra ikinci vananın da civatalarını gevşeterek peteği duvardan sökeceksiniz. Çıkardığınız peteği banyo küvetine götürün ve vanalara petek temizleme makinasını bağlayarak temizle işlemini yapın. Ardından peteğinizi tekrar yerine takabilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra peteğinizin tamamen kuru olduğundan emin olmayı da ihmal etmeyin.Tüm Bloglar

Bir cevap yazın